CO2 laser

Wat houdt een CO2-laser behandeling in?

Een CO2-laser zendt een energiestraal uit die geabsorbeerd wordt door water. De huid, die voor een belangrijk deel uit water bestaat, wordt op die manier opgewarmd. De intense opwarming van de oppervlakkige huidlaag of epidermis leidt tot een schaafwonde. De opwarming van de onderliggende lederhuid of dermis leidt tot aanmaak van nieuw bindweefsel en zo tot verstrakking van de huid. Een gefractioneerde CO2-laser bestraalt slechts een deel (20-50%) van de behandelde huid. De bestraalde delen vormen kleine cilinders die op regelmatige afstand van elkaar liggen. Ze zijn volledig omringd door gezonde huid, wat zorgt voor een vlotte genezing. 

Indicaties:

  • Statische rimpels
  • Pigmentvlekken
  • Littekens
  • Ouderdomsvlekjes
  • Kleine chirurgie (fibroom, naevi,.. excisie)

Wanneer is het resultaat zichtbaar en hoe lang houdt het effect aan?

Het effect van de behandeling wordt best beoordeeld na zes weken. De verbetering van de huid is een proces dat zich drie tot zes maanden na de behandeling kan voortzetten. Afhankelijk van de beginsituatie, de gekozen behandelwijze en het gewenste resultaat kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

De CO2laser heeft geen invloed op de ontwikkeling van nieuwe letsels 

De eerste dagen na de behandeling is uw huid rood, gezwollen (zeker rond de ogen) en bedekt met kleine schaafwondjes. Deze geven een gelig tot bloederig vocht af. U verzorgt de huid het best door meerdere keren per dag (minstens drie keer) een vaselinehoudende crème te smeren. 

Contra-Indicaties:

  • Zonne-expositie: na een behandeling dient de huid min. 3maand beschermd te worden tegen de zon bv door middel van een zonnecrème met minstens factor 30. Op een gebruinde huid wordt niet gelaserd owv het risico op hyper- of hypopigmentatie nadien
  • Infectie of ontsteking op de te behandelen zone
  • Zwangerschap en borstvoeding

andere behandelingen

Botulinetoxine

Een spierontspanner waarmee bepaalde spiertjes van het aangezicht tijdelijk en selectief worden geblokkeerd om dynamische rimpelvorming tegen te gaan.

Fillers

Een gel die via een injectie wordt ingebracht om meer volume te geven waar nodig en/of statische plooien en rimpels te vullen.

CO2 Laser

Behandeling waarbij met een laserstraal miniscule gaatjes in de huid gemaakt worden ter verjonging van de huid of ter behandeling van probleemzones

Peeling

Er wordt een chemische oplossing op de huid aangebracht voor het verkrijgen van een jongere en egale teint